Sidor

Om mig

I juli 2010 fick jag, Caroline Arvidsson, 24 år gammal diagnosen celiaki. Vad innebar den för mig? Ja, till en början kändes det som ett enda stort problem, även om det var skönt att få en diagnos på mina symptom. Nu med lite distans har jag lärt mig att leva med intoleransen, även om jag ibland kan känna mig avundsjuk på att bara kunna gå till vilket ställe som helst och köpa en macka eller vad som nu skulle falla mig in när man t.ex. är ute på en resa eller bara skall "ta en fika på stan". Fördelen för mig har varit mitt stora intresse för mat och matlagning. Jag har alltid sedan jag var liten lagat mycket mat och bakat, vilket gjort att steget till att göra detta med glutenfria produkter inte varit så stort. På denna blogg har jag tänkt att dela med mig av recept, tips och förslag som kan hjälpa andra med glutenintolerans och deras anhöriga att se att det finns mycket smarrigt som varken är särskilt svårt att göra eller smakar sämre än "vanligt". Dessutom lägger jag även upp recept här som är naturligt glutenfria (NGF). Detta är recept som inte innehåller glutenfria produkter utan enbart produkter som de flesta vanligtvis har hemma.

söndag 4 augusti 2013

Syrlig Vaniljpannacotta - NGF

Tycker du precis som jag att vanlig pannacotta kan bli lite mäktig? Då rekommenderar jag varmt denna Pannacotta som tack vare matlagningsyoghurten blir mer syrlig i smaken.


Ingredienser                                                                                       (6 portioner)

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vaniljstång
 
Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla i ca. 5 min.

Koka upp grädde och socker så att sockret löser sig.

Dela vaniljstången, skrapa ur fröna ner i gräddblandningen samt lägg även i vaniljstången.

Låt gräddvaniljen koka upp.

Rör i matlagningsyoghurten.

Häll upp blandningen i glas eller portionsformar.

Låt stå 3-4 timmar i kylen.

 
Serveringsförslag:
 
Till exempel melbasås eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar