Sidor

Om mig

I juli 2010 fick jag, Caroline Arvidsson, 24 år gammal diagnosen celiaki. Vad innebar den för mig? Ja, till en början kändes det som ett enda stort problem, även om det var skönt att få en diagnos på mina symptom. Nu med lite distans har jag lärt mig att leva med intoleransen, även om jag ibland kan känna mig avundsjuk på att bara kunna gå till vilket ställe som helst och köpa en macka eller vad som nu skulle falla mig in när man t.ex. är ute på en resa eller bara skall "ta en fika på stan". Fördelen för mig har varit mitt stora intresse för mat och matlagning. Jag har alltid sedan jag var liten lagat mycket mat och bakat, vilket gjort att steget till att göra detta med glutenfria produkter inte varit så stort. På denna blogg har jag tänkt att dela med mig av recept, tips och förslag som kan hjälpa andra med glutenintolerans och deras anhöriga att se att det finns mycket smarrigt som varken är särskilt svårt att göra eller smakar sämre än "vanligt". Dessutom lägger jag även upp recept här som är naturligt glutenfria (NGF). Detta är recept som inte innehåller glutenfria produkter utan enbart produkter som de flesta vanligtvis har hemma.

lördag 10 augusti 2013

Evas Tacopaj

Tacos i all ära, men ibland är det ju inte fel att variera sig lite. Här följer ett pajrecept som varit med i vår familj lika länge som det varit populärt med tacos.

Gör valfritt pajskal och förgrädda det enligt recept. Se förslag på pajskal under etiketten matpaj.

Fyllning:
  • 700 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1-2 dl vatten
  • 1-2 påsar tacomix (efter smak)

  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk majonäs
  • 1 st påse tzatsiki-pulver
  • 4st hackade tomater
  • 4-5 st pepparoni
  • 2 dl riven ost

Garnering:
  • Lökringar & pepparoni
Gör så här:
  1. Stek köttfärsen och löken, tillsätt därefter vatten och tacomix.
  2. Fördela köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
  3. Rör samman creme fraiche, majonäs och tzatsiki-pulver.
  4. Hacka tomater och pepparoni.
  5. Rör sedan ned tomater, pepparoni och riven ost i creme fraiche-blandningen.
  6. Fördela blandningen ovanpå köttfärsen.
  7. Garnera med lökringar och pepparoni.
  8. Grädda i 200 grader ca. 15-20 minuter tills pajen fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar