Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i
kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.
Receptet gäller för 10-12 bitar
Ingredienser
- 100 g Svenskt Smör från Arla
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl mjölmix (samma mängd vetemjöl om man inte är intolerant)
- 1⁄2 tsk bakpulver
- 200 g rabarber
- 1 tsk potatismjöl
- 150 g mandelmassa
- florsocker
Gör
så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den
från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en
smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda
med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.
Serveringsförslag:
Servera gärna med glass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar