Sidor

Om mig

I juli 2010 fick jag, Caroline Arvidsson, 24 år gammal diagnosen celiaki. Vad innebar den för mig? Ja, till en början kändes det som ett enda stort problem, även om det var skönt att få en diagnos på mina symptom. Nu med lite distans har jag lärt mig att leva med intoleransen, även om jag ibland kan känna mig avundsjuk på att bara kunna gå till vilket ställe som helst och köpa en macka eller vad som nu skulle falla mig in när man t.ex. är ute på en resa eller bara skall "ta en fika på stan". Fördelen för mig har varit mitt stora intresse för mat och matlagning. Jag har alltid sedan jag var liten lagat mycket mat och bakat, vilket gjort att steget till att göra detta med glutenfria produkter inte varit så stort. På denna blogg har jag tänkt att dela med mig av recept, tips och förslag som kan hjälpa andra med glutenintolerans och deras anhöriga att se att det finns mycket smarrigt som varken är särskilt svårt att göra eller smakar sämre än "vanligt". Dessutom lägger jag även upp recept här som är naturligt glutenfria (NGF). Detta är recept som inte innehåller glutenfria produkter utan enbart produkter som de flesta vanligtvis har hemma.

lördag 10 augusti 2013

Ankis crafishpaj - NGF

Denna paj är en av vår familjs favoriter och den brukar bland annat finnas på vårt påskbord.
Pajen blir nästan ännu godare dagen efter fyllningen lagts på även om den då inte kan tendera att se lite "vattnig" ut.

Gör valfritt pajskal, grädda det enligt recept och låt det kallna. Se förslag på pajskal under etiketten matpaj.

Fyllning:
  • 250 g crabfish och/eller räkor (obs kolla ingrediensförteckningen på crabfishen, vissa sorter innehåller gluten)
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 3 msk purjolök
  • 1st vitlöksklyfta
  • Salt, peppar och dill efter smak
Blanda samman ingredienserna i en bunke och fördela sedan fyllningen i pajskalet. Gör detta helst några timmar innan servering så pajen får stå ihop sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar