Sidor

Om mig

I juli 2010 fick jag, Caroline Arvidsson, 24 år gammal diagnosen celiaki. Vad innebar den för mig? Ja, till en början kändes det som ett enda stort problem, även om det var skönt att få en diagnos på mina symptom. Nu med lite distans har jag lärt mig att leva med intoleransen, även om jag ibland kan känna mig avundsjuk på att bara kunna gå till vilket ställe som helst och köpa en macka eller vad som nu skulle falla mig in när man t.ex. är ute på en resa eller bara skall "ta en fika på stan". Fördelen för mig har varit mitt stora intresse för mat och matlagning. Jag har alltid sedan jag var liten lagat mycket mat och bakat, vilket gjort att steget till att göra detta med glutenfria produkter inte varit så stort. På denna blogg har jag tänkt att dela med mig av recept, tips och förslag som kan hjälpa andra med glutenintolerans och deras anhöriga att se att det finns mycket smarrigt som varken är särskilt svårt att göra eller smakar sämre än "vanligt". Dessutom lägger jag även upp recept här som är naturligt glutenfria (NGF). Detta är recept som inte innehåller glutenfria produkter utan enbart produkter som de flesta vanligtvis har hemma.

lördag 10 augusti 2013

Pajskal till matpaj - med potatis

Är det någon mer än jag som älskar paj, men ibland känner en krypande känsla i ansiktet när man äter den? I såfall har jag ett förslag på ett pajskal som jag upplever gör att denna känsla uteblir.

  • 2st kokta, kalla potatisar (ca. 200g)
  • 2 dl glutenfri grov mix (går även med vetemjöl om man inte är intolerant)
  • 50 g margarin

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Riv potatisarna och blanda dem med grov mix och margarin. Matberedare kan med fördel användas.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca. 25 cm i diameter.
  4. Nagga och förgrädda i ca. 10 min.
  5. Lägg på valfri fyllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar