Sidor

Om mig

I juli 2010 fick jag, Caroline Arvidsson, 24 år gammal diagnosen celiaki. Vad innebar den för mig? Ja, till en början kändes det som ett enda stort problem, även om det var skönt att få en diagnos på mina symptom. Nu med lite distans har jag lärt mig att leva med intoleransen, även om jag ibland kan känna mig avundsjuk på att bara kunna gå till vilket ställe som helst och köpa en macka eller vad som nu skulle falla mig in när man t.ex. är ute på en resa eller bara skall "ta en fika på stan". Fördelen för mig har varit mitt stora intresse för mat och matlagning. Jag har alltid sedan jag var liten lagat mycket mat och bakat, vilket gjort att steget till att göra detta med glutenfria produkter inte varit så stort. På denna blogg har jag tänkt att dela med mig av recept, tips och förslag som kan hjälpa andra med glutenintolerans och deras anhöriga att se att det finns mycket smarrigt som varken är särskilt svårt att göra eller smakar sämre än "vanligt". Dessutom lägger jag även upp recept här som är naturligt glutenfria (NGF). Detta är recept som inte innehåller glutenfria produkter utan enbart produkter som de flesta vanligtvis har hemma.

onsdag 31 juli 2013

Carolines våfflor

Vilken matlagningssida man än går in på, tar de upp dessa "smarriga" och "goda" recept på våfflor. Dessvärre har jag märkt att de nästan aldrig nämner några glutenfria alternativ. Jag komponerade därför ihop ett eget recept förra våffeldagen, inspirerad av några olika "vanliga" och några glutenfria. Dessa smakade enligt mig mycket bra, så därför vill jag nu dela med mig av detta recept så att fler får smaka :)


3 st våfflor

· 1 ägg

· 0,75 dl mjölk

· 0,5 dl havregryn

· 0,5 dl glutenfri mjölmix

· 0,75 tsk bakpulver

· 0,25 tsk vaniljsocker

· 1 krm salt

· 0,5 msk flytande margarin, smält margarin eller olja

1. Vispa ägget med lite av mjölken.

2. Blanda samman havregryn, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och salt.

3. Tillsätt under omrörning den torra blandningen i äggsmeten.

4. Avsluta med att tillsätta margarinet och resten av mjölken.

5. Vispa till en jämn smet.

6. Grädda & ät!

OBS! Rör i smeten mellan laggarna så inte havregrynen blir kvar i bunken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar