Nötbotten:
200 g hasselnötter
2,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
5 st äggvitor
Kolasås:
1 st burk karamelliserad mjölk (färdigkokt kondenserad mjölk)
alternativt 1 st burk kondenserad mjölk som kokas enligt anvisningarna på burken.
Garnering:
Vispad grädde (ca 4-5 dl)
Bär &/ Frukt (t.ex. 1 liter jordgubbar eller 3st bananer + 1st förpackning stora odlade blåbär)
- Värm ugnen till 175 grader.
- Rita en cirkel (ca. 25cm i diameter) på ett bakplåtspapper.
- Använd förslagsvis botten på en form (22cm i diameter) med löstagbar botten.
- Mal hasselnötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör sedan försiktigt ner hasselnötsblandningen.
- Bred ut smeten i cirkeln.
- Grädda tårtan i 175 grader i ca. 25 minuter.
- Ta ut botten & låt den svalna.
- Bred på kolasåsen & därefter grädden för att till sist garnera med bär &/ frukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar