Nu har mamma lyckats få ihop ett riktigt smarrigt glutenfritt kanelbulle-recpet som jag vill dela med mig av! Syrrans kommentar: "De smakar precis som vanliga bullar!" - är ett mycket bra betyg! :-)
Ingredienser:
Deg:
- 25g jäst
- 75 g smör
- 0,5 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 0,5msk fiberhusk
- 125 g Kesella/Kvarg
- 3/4 dl socker
- 1/4 tsk salt
- 1,5 tsk kardemumma
- 1tsk kanel
- ca 6 dl Lailas Blå glutenfri mix (spara lite till utbakningen)
Fyllning:
- ca 100g smör
- Vaniljsåspulver efter smak (blanda ihop med smöret)
- Kanel
- 200-300 g mandelmassa (grovriv)
- Russin
- Ägg
- Pärlsocker
Gör så här:
- Smält smöret, tillsätt grädden och mjölken. Värm vid behov på blandningen till 37 grader.
- Smula jästen i en degbunke - tillsätt därefter mjölkblandningen. Rör om tills jästen smält. Använd gärna en köksassistent.
- Tillsätt fiberhusken och låt svälla i ca 3 min.
- Blanda sedan ned kesella/kvarg, socker, salt, kardemumma, kanel och mjöl under omrörning.
- Arbeta degen i ca 5 min.
- Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Häll ut degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig (skall dock vara lite kladdigare än vanlig vetemjölsdeg, annars blir bullarna lite torra.
- Kavla ut degen, bred på smör- och vaniljsåspulverblandningen, strö på kanel, riven mandelmassa samt russin.
- Rulla ihop bulldegen som en rulltårta. Dela i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar.
- Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Pensla med ägg & strö på pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i ca. 5-8 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar