ca. 6 portioner
Ingredienser:
Ris:
Övrigt:
Limeyoghurt:
Alternativ till Limeyoghurt kan vara vitlöksyoghurt eller aioli.
- Tina skaldjursmixen.
- Börja matlagningen med att blanda samman ingredienserna till limeyoghurten för att sedan ställa in den i kylen så att den får stå till sig lite innan den skall avnjutas. Hur mycket som skall användas av de olika ingredienserna är ju helt beroende på smak, det är därför jag väljer att inte ange några mått.
- Skala och finhacka schalottenlök, och eventuellt vitlök, och fräs den i lite olivolja i en gryta stor nog att rymma hela paellan. Jag föreslår en 5 liters-gryta. Tillsätt därefter ris, saffran och vin. Låt koka någon minut.
- Häll på vatten så att det når någon cm över riset och tillsätt hönsbuljongtärningen. Koka sakta i ca 20 minuter. Späd med mera vatten vartefter det kokar in. Tillsätt även lite salt.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i tomaterna några minuter så att skalet lätt kan tas av. Hacka därefter tomaterna och lägg dem åt sidan,
- Lägg den tinade skaldjursmixen och räkorna (om du köpt räkor i lake) i en sil så att de får rinna av ordentligt.
- Skär kycklingen i tärningar (2x2 cm) och chorizon i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Bryn kyckling, chorizo och paprika i olivolja. Tillsätt även de hackade tomaterna på slutet. Blanda ned blandningen i riset när detta är färdigt.
- Tillsätt då även de frysta ärtorna och kalamataoliverna.
- Värm på paellan och smaka av den med sambal oelek, salt, mald svartpeppar, mald vitpeppar, cayennepeppar och persilja.
- Till sist skall skaldjursmixen och räkorna wokas i lite olivolja i 1-2 min innan den blandas ned i riset tillsammans med babyspenaten.
- Rör runt, servera, ät & njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar